DV XX-2MK2

De DV XX-1 was het eerste cartridge dat was voorzien van een ‘magnetische flux demper’ (gepatenteerd) en een ‘softenend magnetism’ (gepatenteerd). Deze zorgen ervoor dat magnetische velden geen vat krijgen op de prestaties van de MC cartridge.

De DV XX-2MK2 gebruikt dezelfde technieken, maar is tevens voorzien van een Alnico 5 magneet en dezelfde stevige constructie als Te Kaitora Rua. Alnico magneten tonen zeer goede magnetische flux gevoeligheid daarom is de magnetische weerstand lager dan bij andere magnetische types zoals ferriet. Het grote voordeel hiervan is een uitzonderlijke stabiele uitgangsvoltage. Er is ook een ander belangrijk voordeel van lage magnetische en elektrische weerstand welke een vooruitgang geeft in geluidskwaliteit.

De XX-2MK2 staat bekend om zijn diepe krachtige basweergave, de treble is helder en levendig zonder enige vorm van hardheid zoals in veel MC elementen wel het geval is. Verder is de cartridge voorzien van 6 mm solid boron cantilver voorzien van Pathfinder Line contact stylus. PCOCC koperdraad wordt gebruikt voor de spoel. De body is extra stevig door de toepassing van 7075 aluminium, het meest harde aluminium verkrijgbaar. Desondanks heeft hij maar een gewicht van 8.9 gram en is daardoor bruikbaar voor een veelvuldig aantal draaitafelarmen.

U ontvangt een aanzienlijke korting als u uw oude Dynavector element inruilt bij aanschaf van een nieuw exemplaar. Voor meer informatie vraag uw Dynavector dealer.