Iota ALPHA

Tijdens zijn eerste onthulling tijdens de Bristol Hifi Show trok deze (toen nog naamloze) luidspreker de aandacht naar zich toe. Hoe kon een compacte vloerstaander zo enorm indruk maken?

De luidsprekers van NEAT Acoustics staan al langer bekend om hun geluidsbeeld dat veel groter doet vermoeden dan dat het in feite is. De Iota ALPHA komt voort uit de succesvolle Iota serie. Een compacte monitor luidspreker met een verslavend ‘live’ geluid. Iota Alpha borduurt voort op het idee om een compacte maar volwassen klinkende luidspreker te maken. Gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Het bovenste gedeelte van de Iota ALPHA lijkt op dat van de compacte Iota. De drive unit en de EMIT planar magnetische tweeter is gemonteerd in een afgesloten compartiment dat schuin is gemonteerd. Op deze manier is de spreiding ideaal voor een correct stereobeeld. In het onderste gedeelte van de kast is de downward-firing woofer gemonteerd. Deze zorgt voor de lage frequenties en is het geheim van het mooie volle geluid van deze luidspreker.

Het cross-over bestaat uit hoogwaardige componenten van premium kwaliteit waaronder Mundorf Supreme condensatoren. Met een hoogte van slechts 45cm kan hij gemakkelijk in elke kamer worden geplaatst, de ervaring is echter vele malen groter en dat moet je gehoord hebben!

Technische gegevens:

  • Type: Twee en half-weg Bass Reflex
  • Aanbevolen versterkervermogen: 25 – 100 Watt
  • Impedantie: 4 Ohm
  • Gevoeligheid: 86 dB / 2,83v
  • Afmetingen: 450 x 200 x 160 mm
  • Kleuren: Natural Oak; American Walnut; Black Oak; Satin White (speciale afwerkingen op verzoek mogelijk)