Iota Xplorer

Met de IOTA Xplorer brengt NEAT Acoustics een geheel nieuw ontwerp op de markt. De luidspreker lijkt op het eerste gezicht op een grotere uitvoering van de IOTA Alpha, echter onderhuids zijn er grote verschillen met deze luidspreker.

Zo is de ALPHA uitgevoerd met een bandtweeter en de Xplorer met een Air Motion Transformer. Deze midden-hoog driver zorgt voor zeer zuivere, snelle en detailrijke weergave. Deze driver ontworpen door Oscar Heil is een diafragma dat opgevouwen zoals een harmonica onder stroom wordt gezet. Door deze unieke opbouw is de reactiesnelheid zeer hoog en geeft een ongekend realisme in geluid.

De mid-driver is net als de A.M.T. driver in een afgesloten deel van de kast ondergebracht. De P1-R3 170mm driver is een ontwerp dat exclusief door NEAT Acoustics wordt gebruikt en zorgt voor een rijk en compleet middengebied.

Bijzonder in het ontwerp zijn de dubbele P1-R2 170mm drivers in de voet van de luidspreker. Ze zitten boven elkaar gemonteerd en fungeren als een passieve subwoofer in de voet van de luidspreker.

Net als elke NEAT luidspreker is ook de Xplorer geheel met de hand gemaakt in Barnard Castle. Kijk hier voor het fabrieksbezoek van hifi.nl

Technische gegevens:

  • Type: Twee-en-half weg, iso-baric bass reflex, met ingebouwde subwoofer
  • Aanbevolen versterkervermogen: 50 – 100 Watt
  • Impedantie: 8 Ohm , min 5 Ohm
  • Gevoeligheid: 88 dB / 1 Watt
  • Afmetingen: 740 x 300 x 220 mm