Karat 17D3

Het 17D3 Karat Diamond is de eerste cartridge die gebruik maakt van ‘dispersion theory’. Zijn Micro-ridge naald en zeer korte (1.7 mm) stalen cantilever geven een enorme verlaging in ‘frequency dispersion’, ongeëvenaarde dynamiek en een zeer hoge frequentie verhoging tot wel 100 kHz.

Het laatste gepatenteerde magnetisch circuit is toegepast en verhoogt het uitgangsvoltage tot 0.3 mV. De 17D3-MK2 kenmerkt zich door een kristalheldere mid-range en treble tijdens de meest symfonische crescendo’s.

De belangrijkste verandering van de nieuwe Dynavector 17D3 is een verbetering van het ontwerp van de voorste doorgang. Op het eerste gezicht lijkt dit een bescheiden verbetering, echter muzikaal gezien is het een grote stap vooruit. Het zorgt voor een verbeterde focus in het magnetische veld en in combinatie met het ‘flux demping mechanism’ and softened mangnetism (allebei gepatenteerd) geeft dit een accurate weergave en een natuurlijk geluid. De Dynavector Karat is bekend door zijn Diamanten cantilever.

Deze 1.7mm lange en 0.25mm brede van Diamant gefabriceerde cantilever heeft een 0.06 mm2 stylus, deze is exact door een laser uitgesneden. De Diamant is nauwkeurig en stevig verbonden aan het cantilever. U ontvangt een aanzienlijke korting als u uw oude Dynavector element inruilt bij aanschaf van een nieuw exemplaar. Voor meer informatie vraag uw Dynavector dealer.