NAP 500 DR

De NAP 500 DR is het topmodel uit de Classic lijn. Deze eindversterker haalt het uiterste uit uw luidsprekers en geeft ongekende controle. Uitgevoerd in een prachtige geborsteld aluminium behuizing schuilt de hoogwaardige electronica.

Een NAIM eindversterker moet je nooit beoordelen op theoretische specificaties. In het geval van de NAP 500 DR lijkt een vermogen van 140 Watt wellicht wat mager. Echter de stroomlevering is waar het om draait… Voordat je de NAP 500 DR van je short-list afschrijft moet je hem eerst beluisteren!

Met de komst van NAIM STATEMENT heeft de NAP500 DR een flinke update gekregen waardoor veel techniek nu ook in dit model is terecht gekomen. Wat te denken aan de toevoeging van de nieuwe discrete regelaars (DR) en de NA 009 eindtransistoren. Hierdoor is de NAP500 DR een junior Statement.

De NAP 500 bestaat uit 2 aparte behuizingen waarvoor er 1 is bedoeld voor de daadwerkelijke eindversterker en de 2e behuizing huisvest de voeding. Door de losse plaatsing van beiden, is er geen negatieve beïnvloeding van elkaar.

Deze eindversterker is verder voorzien van een volledig nieuw elektrisch circuit, dat speciaal is ontwikkeld voor maximale bandbreedte en het minimaliseren van verstoringen. Er is ook speciale zorg uitgegaan naar het terugdringen van thermische ruis, welke veelal een groot probleem vormt in eindversterkers. Verder zijn de boards opnieuw ontworpen waardoor het maximale resultaat uit de componenten wordt gehaald.