ND 555

NAIM heeft al geruime tijd ervaring in het ontwikkelen van netwerkspelers, echter met deze nieuwe generatie vinden ze de tijd rijp om met een volwaardige opvolger te komen van de roemruchte CD 555 cd-speler. De ND 555 is de nieuwe bron voor het NAIM 500-serie systeem.

De ND 555 zet nieuwe standaarden neer voor streaming audio, hiervoor maken zij gebruik van hun 45-jarige track-record in het bouwen van geluidsapparatuur en de kennis van hun R&D afdeling met de toepassing van nieuwe baanbrekende technologieën.

Met deze nieuwe generatie maken ze voor het eerst gebruik van LVDS, Low Voltage Digital Signaling. Hierdoor is de interne snelheid van data-doorvoer enorm toegenomen wat helpt bij het afspelen van Hi-Res audiobestanden zoals DSD128 of PCM 32bit/384kHz. Een ander voordeel is dat de interne ‘noise’ een stuk minder is. Normaliter ligt deze deken altijd over het muzieksignaal heen, echter deze techniek zorgt voor veel meer definitie en dat hoor je terug in de muziek.

Ook aan de mechanische ontkoppeling heeft NAIM weer veel aandacht besteed. Net als bij de CD 555 zijn de kritische boards zwevend opgehangen zodat microfonie (kleine vibraties) geen vat kunnen krijgen op de prestaties van de componenten op de print. Het NP800 streamingboard is volledig opgesloten in zijn eigen kleine behuizing. Deze kooi van Faraday zorgt ervoor dat de afstraling geen invloed uitoefent op de componenten.

NAIM staat synoniem voor de aanlevering van een goede voeding, essentieel als je goede prestaties wil leveren. De 555 PS is de voeding die zorgt draagt om de digitale en analoge boards onafhankelijk van elkaar te voeden. De aanlevering van de stroom is diverse malen gereguleerd waardoor er een zeer nauwkeurige en stabiele spanning wordt aangeleverd aan de componenten in de ND 555.

Naast een fantastische netwerkspeler is de ND555 ook een uitstekende DAC. Het binnenkomende signaal wordt tijdelijk opgeslagen en opnieuw geklokt, dit alles in miniseconden. De ND555 heeft 4 digitale ingangen voor TV, CD-speler etc.. Een goede timing is immers alles.

Natuurlijk is de ND 555 voorzien van de laatste technieken. Speel je eigen muziekcollectie van een Uniti Core of NAS gemakkelijk af via UPnP. Natuurlijk is er ondersteuning voor de belangrijkste streamingdiensten zoals TIDAL en Spotify. Via de draadloze standaarden Bluetooth Aptx, Google Cast en Airplay 2 (binnenkort beschikbaar) kun je contact maken met elke streamingdienst. Ook is er ondersteuning voor liefhebbers van ROON. Met internetradio kun je naar radio luisteren op hoog niveau, radio klonk nog nooit zo goed.

Bediening verloopt snel en gemakkelijk via de NAIM streaming app voor iOS en Android. Wat is immers een netwerkspeler als de bediening niet vlot verloopt. Met onze jarenlange ervaring ben je verzekerd van een intuïtieve en prettige bediening.

De ND 555 wordt geleverd met een Hi-Line DIN interconnect voor aansluiting op je NAIM versterker. Een afstandsbediening die exclusief is voor de ND 555 en burndy-kabels voor de PS 555 DR (los verkrijgbaar).

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de white paper.