Multiroom Update
Nu te downloaden

Naim Audio heeft de afgelopen week voor een groot aantal streaming producten een firmware update uitgebracht.

Hiermee is mogelijk om nieuwe UNITI modellen te laten communiceren met oude modellen, mu-so’s en netwerkspelers. Daarnaast brengt de update een verhoogde stabiliteit en verbeterde bediening.

Voor mu-so en de nieuwe UNITI modellen zal de update via de NAIM App verlopen. De overige modellen dienen handmatig van de update te worden voorzien.

NAIM AUDIO
lanceert ND555

NAIM heeft tijdens de Bristol Sound & Vision haar nieuwe ND555 netwerkspeler geïntroduceerd. Deze nieuwe netwerkspeler is de nieuwe referentiebron voor het NAIM Reference 500-systeem en is daarmee de feitelijke opvolger van de CD555.

De nieuwe netwerkspeler past wat betreft uiterlijk bij de huidige NAIM line-up. Het innerlijk is echter geheel nieuw en gebaseerd op het nieuwe streaming platform. Aan de voorzijde zien we hetzelfde display dat we kennen uit de vorig jaar gelanceerde UNITI modellen.

Daarnaast zijn er een aantal belangrijke vernieuwingen. Zo ondersteunt de netwerkspeler via UPnP 32bit 384kHz als maximale resolutie net als DSD128. Software-updates kunnen gemakkelijk via het netwerk worden binnengehaald. Vanaf nu is ook Chromecast en Airplay toegevoegd aan de reeds bestaande mogelijkheden van de NAIM netwerkspelers. Ook is nu ondersteuning voor 2.4 GHz en 5 GHz wifi.

De ND555 is alleen te gebruiken met een PS555 voeding. Leverbaar deze zomer. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

  Tweakers.nl Review Mu-so

Tweakers.nl de grootste tech-website van de Benelux schrijft over de laatste ontwikkelingen op het gebied van techniek. Daarnaast heeft Tweakers.nl een grote community van onafhankelijke reviewers die producten testen en de bevindingen hiervan in begrijpelijke uitleg presenteren in online reviews.

Zo is onlangs ook de NAIM mu-so beschreven. De review geeft een duidelijke uitleg over de installatie, de mogelijkheden en uiteraard de geluidskwaliteit die je kunt verwachten.

Je kunt de review hier vinden.

NEAT Acoustics
Fabrieksbezoek

Hifi.nl ging op bezoek bij NEAT ACOUSTICS. In de prachtige omgeving van Barnard Castle staat een kleine werkplaats waar nog steeds luidsprekers worden ontwikkeld door mensen met liefde voor muziek. Geen luidsprekers die moeten voldoen aan parameters en componenten die in grote hoeveelheden worden ingekocht om de winst voor de fabrikant zo groot mogelijk te maken.

Luidsprekers die beantwoorden waar het bij muziek om gaat.. het overbrengen van de boodschap met alle emotie die hierin verpakt zit. Ben je ook benieuwd naar de achtergrond van deze fabrikant en de ontwikkeling van een luidspreker, lees dan zeker dit artikel en ontdek waarom de beste luidsprekers nog steeds met de hand vervaardigd worden.

Het fabrieksbezoek kun je hier vinden.