Versalex

De Versalex is het nieuwe topmodel van het Nieuw Zeelandse merk WTL. De versalex is direct herkenbaar door zijn Plywood multiplex plint afgewerkt in prachtig Walnoot. Plywood is zeer licht, maar ook erg stevig. Daarnaast heeft het zeer goede klankeigenschappen wat resulteert in een natuurlijke klankkleur die zorgt voor een zeer aangenaam geluid.

In 1977 publiceerde Bruel en Kjaer een toentertijd baanbrekend paper met daarin aanbevelingen voor de mechanische stabiliteit van hoogwaardige draaitafels. De belangrijkste conclusie was dat de ideale draaitafel een lichtgewicht arm zou moeten hebben met lage massa gedempt met een Q-factor van ongeveer 0.5. Dit elimineert de zogenaamde zijwaartse afwijkingsverstoring veroorzaakt door mechanische instabiliteit. Hoewel veel fabrikanten zorgen voor een lichtgewicht arm wordt de tweede belangrijke factor vaak achterwege gelaten.

Om dit te optimaliseren heeft ontwerper William Firebaugh wellicht wel 50 verschillende prototypes gemaakt totdat hij kwam met het unieke golfbal ontwerp. Het ontwerp ziet er wellicht eenvoudig uit, maar de gedachte en uitwerking ervan zorgen voor de optimale oplossing.

In de media is de Versalex niet onopgemerkt gebleven, deze draaitafel heeft ondanks dat het een topmodel is nog steeds een uitstekende prijs /kwaliteitsverhouding. Dus laat uw cartridge de rit va zijn leven maken op een Well Tempered Versalex!

De Versalex wordt geleverd inclusief 10.5 inch arm, stofkap, voeding en naalddrukmeter.

Optioneel verkrijgbaar:

  • Acryl stofkap
  • Armlift
  • Demping vloeistof
  • WTL DPS voedingsupgrade