Signature XL

De Signature XL is de opvolger van de zeer succesvolle Signature Reference speaker kabel die ook in de Benelux zeer populair is. De opvolger heet Signature XL en is weer helemaal up-to-date met de laatste technische ontwikkelingen. Daarnaast bouwt Signature XL voort op het succes van de Chord Company’s hoogwaardige lijn afgeschermde kabels.

De gloednieuwe Signature XL is gefabriceerd met kennis die is opgedaan tijdens het ontwerpen van Chord Company’s top speakerkabel, Music.

Deze luidsprekerkabel is voorzien van de nieuwe Chord Ohmic luidsprekerpluggen. Deze nieuwe pluggen zijn zwaar Verzilverd en geven een betere doorgifte van het signaal in vergelijking met Vergulde pluggen. Daarnaast geven ze de kabel ook een mooie en luxe uitstraling.

XL staat niet voor de lengte van de luidsprekerkabel, maar wel voor het nieuwe afschermingsmateriaal dat The Chord Company gebruikt. In de nieuwe versie van Signature is gekozen voor XLPE, een materiaal dat over betere eigenschappen beschikt dan het eerder gebruikte PTFE.

De nieuwe Signature XL is net als zijn voorganger op dezelfde wijze afgewerkt met ongekend oog voor detail. Elke set wordt ‘made to order’ voor de klant met de hand gefabriceerd in de fabriek in Wiltshire. De twee hoogwaardige geleiders in de kabel worden bij elkaar gehouden door een aluminium klem met ingegraveerd TCC logo. Vervolgens worden ze met de hand getwist (twisted-pair configuratie) voor een betere flexibiliteit.

De speciale aluminium klem is ontworpen om de kabel goed bijeen te houden zonder uitzonderlijke druk uit te oefenen op de buitenmantel – Onderzoek van The Chord Company heeft uitgewezen dat druk op de afscherming of isolatie negatieve uitwerkingen heeft op de geluidskwaliteit.

De nieuwe Signature XL neemt de prestaties van de originele Signature Reference naar een hogerniveau, met ongelofelijk detail en dynamische prestaties. De kabel is extreem neutraal, muzikaal transparant en biedt bewezen verbeteringen in een variëteit aan verschillende muzieksystemen. De toepassing van de technieken die in de Sarum speakerkabel zijn gebruikt zijn duidelijk terug te horen.

Verkrijgbaar in verschillende lengtes en aansluitingen banaan / spade / BFA. Rood / Zwart of Zwart / Zwart afwerking.