Statement

Naim Statement is gemaakt voor muzikale topprestaties. Het is Naim’s verklaring van hun kennis op het gebied van techniek en artisiciteit. Met Statement laat Naim Audio zien dat ze versterkers bouwen op wereldniveau. Statement bestaat uit de NACS1 voorversterker en NAPS1 Mono eindversterkers.

Statement is ontstaan uit het idee om s’wereld beste versterker te bouwen zonder enige beperkingen van budget. Kwaliteit was het hoogste doel zonder compromis. Hoewel de eerste gedachten over het bouwen van een dergelijke versterker in het vorige decennium al gestart waren, is de daadwerkelijke ontwikkeling in 2011 gestart.

De prestaties van Statement zijn ongekend. Elke mono eindversterker maakt gebruik van een 4000VA transformator om 1Pk aan vermogen af te geven (746 W bij 8 ohm).

In het ontwerp vallen direct de imposante en fraai gelijnde koelvinnen op. De vinnen beginnen hun leven als blokken aluminium die op maat worden gesneden en bewerkt worden om het gewenst profiel te bereiken. Vervolgens worden deze 3 uur bewerkt door een CNC machine. Vervolgens wordt elk stuk met de hand gepolijst en geinspecteerd.

Een speciaal getraind team is samengesteld om Statement te bouwen. Hiervoor is in de fabriek in Salisbury een aparte ruimte met specifiek voor Statement ontworpen gereedschap om deze High-End versterker met precisie te fabriceren.

Mocht u interesse hebben in een demonstratie van Statement, dan kunt u contact opnemen met uw lokale NAIM Retailer.